2 Φεβ 2011

Οδοντιατρική Σχολή Αθήνας: αποτελέσματα κατατακτηρίων εξετάσεων Δεκέμβρη 2010


Όπως είναι γνωστό οι κατατακτήριες εξετάσεις επανήλθαν στην Οδοντιατρική Σχολή Αθήνας. Με βάση τους εισαχθέντες στις πανελλαδικές εξετάσεις (90) οι θέσεις ήταν 2 για τους πτυχιούχους ΑΕΙ (2%) και 5 για τους πτυχιούχους ΤΕΙ (5%), δηλαδή σύνολο 7 θέσεις. Επίσης οι θέσεις για τους πτυχιούχους Ιατρικής ήταν 3 (3%). Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες στον ιστότοπο της Σχολής. Οι υποψήφιοι ήταν: 12 πτυχιούχοι ΑΕΙ, 27 πτυχιούχοι ΤΕΙ και 2 πτυχιούχοι Ιατρικής. Με βάση τα αποτελέσματα εισάγονται μόνο 2 πτυχιούχοι ΤΕΙ προφανώς γιατί δεν διασφάλισαν τη βάση σε όλα τα μαθήματα περισσότεροι υποψήφιοι. Έτσι οι υπόλοιπες 3 θέσεις δίνονται σε επιτυχόντες υποψηφίους των ΑΕΙ. Οι επιτυχόντες, λοιπόν, των ΑΕΙ είναι 5. Δεν κατατάσσεται κανένας υποψήφιος Ιατρικής.
Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι μετά από αρκετά χρόνια έμειναν κενές θέσεις των ΤΕΙ ενώ και οι επιτυχόντες είχαν σχετικά χαμηλές βαθμολογίες σε σύγκριση με το παρελθόν. Εξάλλου στα αποτελέσματα αναφέρονται αναλυτικά οι βαθμολογίες των υποψηφίων. Η Οδοντιατρική Σχολή τα πάει καλά με τη διαφάνεια!!
Θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια η κατάταξη έγινε με βαθμό πτυχίου και η κατάταξη με εξετάσεις άργησε να ανακοινωθεί (βεβαίως μέσα στο πλαίσιο του νόμου). Η ομάδα μας περίμενε την επίσημη προκήρυξη των εξετάσεων με αποτέλεσμα να μην αναλάβει την προετοιμασία υποψηφίων γιατί δεν υπήρχε χρόνος για επαρκή προετοιμασία. Θα πρέπει τέλος να αναφέρω ότι το επίπεδο των απαιτήσεων και ο αυξημένος ανταγωνισμός απαιτεί να αρχίζει νωρίς η προετοιμασία των υποψηφίων.....

Παντελής Καραγιαννάκης
Καθηγητής Οργανικής Χημείας

Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων: αποτελέσματα κατατακτηρίων εξετάσεων Δεκέμβρη 2010


Ανακοινώθηκαν στις 21.1.2011 τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων. Πληροφορίες δίνονται στη Γραμματεία της Σχολής. Με βάση τους εισαχθέντες στις πανελλαδικές εξετάσεις (130) οι θέσεις είναι 5 για τους πτυχιούχους ΑΕΙ (4%) και 7 για τους πτυχιούχους ΤΕΙ (5%) δηλαδή σύνολο 12 θέσεις. Επίσης οι θέσεις για τους πτυχιούχους Οδοντιατρικής είναι 4 (३%). Εισάγονται ένας ( 1) υποψήφιος των ΤΕΙ και οι υπόλοιπες ένδεκα (11) θέσεις δίνονται σε επιτυχόντες υποψηφίους των ΑΕΙ. Από τους 4 υποψηφίους ΑΕΙ που προετοίμασε η ομάδα μας πέτυχαν οι 3. Από τους συνεργάτες μου και εμένα προσωπικά θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές μας, στους υπόλοιπους επιτυχόντες αλλά και σε όλους τους υποψηφίους για την προσπάθεια τους.

Παντελής Καραγιαννάκης
Καθηγητής Οργανικής Χημείας