30 Νοε 2017

Φαρμακευτική Σχολή Αθήνας: ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των κατατακτηρίων εξετάσεων 2017-18

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο το πρόγραμμα των κατατακτηρίων εξετάσεων στη Φαρμακευτική Σχολή Αθήνας τρέχοντος έτους 2017-18. Το πρόγραμμα είναι:

Τρίτη 12/12/2017
ώρα 10:00-12:00
ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑΑίθουσα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων
Τετάρτη 13/12/2017
ώρα 10:00-12:00
ΒΙΟΛΟΓΙΑΑίθουσα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων
Πέμπτη 14/12/2017
ώρα 10:00-12:00
ΓΕΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗΑίθουσα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων         

Με βάση τις συνθήκες που επικράτησαν στις περυσινές κατατακτήριες εξετάσεις και οι οποίες έθιγαν το αδιάβλητο της διαδικασίας, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε κάθε κατεύθυνση την Υπουργική απόφαση  ΦΕΚ 3185 τεύχος Β΄  16 Δεκεμβρίου 2013  που καθορίζει τις λεπτομέρειες που αφορούν τη διαδικασία των εξετάσεων. Έτσι στο άρθρο 7 αναφέρονται:  
"7. Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων.
α) Στις αίθουσες όπου θα διενεργηθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους. Στην είσοδο κάθε αίθουσας εξετάσεων αναρτάται ονομαστικός κατάλογος των υποψηφίων.
δ) Χρωματιστά μελάνια, εκτός του μπλε και του μαύ− ρου, και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αναγνώρισης στο γραπτό δοκίμιο αποκλείουν το γραπτό από τη βαθμολόγηση.  
ε) ...... Κατ’ εξαίρεση, μόνο για λόγους υγείας επιτρέπεται ολιγόλεπτη εγκατάλειψη της αίθουσας και μόνο με τη συνοδεία επιτηρητή.  
στ) Δεν επιτρέπεται να εισέλθει ο υποψήφιος στην αίθουσα των εξετάσεων έχοντας μαζί του βιβλία, τετράδια, σημειώματα ή άλλα αντικείμενα εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Κατατάξεων. Σε αυτόν που αρνείται να παραδώσει τα απαγορευμένα αντικείμενα, ο επιτηρητής που ελέγχει την προσέλευση των υποψηφίων απαγορεύει την εί− σοδο. Ο εξεταζόμενος που έχει μαζί του σημειώσεις σχετικές με το εξεταζόμενο μάθημα ή αντικείμενο άλλο από αυτά που επιτρέπονται ή αντιγράφει ή αποπειρά− ται να αντιγράψει ή χρησιμοποιεί κάθε είδους μέσο υποκλοπής ή συνεργεί στην τέλεση τέτοιων πράξεων αποκλείεται εντελώς από τις εξετάσεις του συγκεκρι− μένου μαθήματος. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος ανα− γράφει στο δοκίμιο απρεπείς εκφράσεις, το δοκίμιό του αποκλείεται από τη διαδικασία βαθμολόγησης. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται οι υποψήφιοι να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή ηλεκτρονικές συσκευές οποιασδήποτε μορφής. Ο υποψήφιος που δολιεύει με οποιοδήποτε τρόπο ή εμποδίζει με ανυπακοή ή αταξία την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αποκλείεται από την περαιτέρω εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα. 
ζ) Στο γραπτό δοκίμιο, οι ενδείξεις με τα ατομικά στοιχεία του υποψηφίου ελέγχονται από τους επιτηρητές και καλύπτονται από τον ίδιο τον υποψήφιο με την ευθύνη των επιτηρητών κατά τρόπο απόλυτο και αδιαφανή, την ώρα που παραδίδεται κάθε γραπτό δοκίμιο.
ι) Επανεξέταση ή αναθεώρηση των γραπτών δοκιμίων των υποψηφίων δεν επιτρέπεται. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα γραπτά δοκίμιά τους το οποίο περιλαμβάνει και τη χορήγηση σε αυτούς των αιτηθέντων αντιγράφων τους.  Τα γραπτά δοκίμια των υποψηφίων φυλάσσονται στο αρχείο του Τμήματος για τουλάχιστον ένα (1) έτος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και κατόπιν με ευθύνη της Επιτροπής Κατατάξεων συντάσσεται σχετικό πρακτικό και καταστρέφονται.
ια) Η Επιτροπή Κατατάξεων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τα αναρτά στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος." 

Παντελής Καραγιαννάκης
Καθηγητής Οργανικής Χημείας