19 Δεκ 2018

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ: τα θέματα στην Ιατρική Χημεία

Ολοκληρώθηκαν σήμερα 19.12.18 οι κατατακτήριες εξετάσεις 2018-19 στην Οδοντιατρική Σχολή της Αθήνας με το μάθημα της Ιατρικής Χημείας. Οι ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι ήταν περισσότερο απαιτητικές σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Ηταν ερωτήσεις Χημείας και απαιτούσαν περισσότερο κρίση, γνώση χημικών δομών αλλά και αντιδράσεων  και γενικά πολύ καλό διάβασμα. Θα πρέπει να το έχουν υπ όψιν τους οι υποψήφιοι που σκέφτονται να προετοιμαστούν την επόμενη χρονιά. Εύχομαι καλή επιτυχία πρωτίστως στους μαθητές μου αλλά και στους υπόλοιπους υποψήφιους.

Παντελής  Καραγιαννάκης
Καθηγητής  Οργανικής  Χημείας

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: τα θέματα στην Οργανική Χημεία

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι κατατακτήριες εξετάσεις 2018-19 στη Φαρμακευτική Σχολή της Αθήνας οι οποίες ξεκίνησαν με το μάθημα της Οργανικής Χημείας τη Δευτέρα 17.12.18. Επειδή από το βήμα αυτό έχω κάνει κριτική στη διαδικασία των εξετάσεων και κατά κύριο λόγο στις συνθήκες επιτήρησης, θα πρέπει να σημειώσω σύμφωνα με τις πληροφορίες που μου μετέφεραν οι μαθητές μου, ότι εφέτος υπήρξε σοβαρή επιτήρηση της διαδικασίας γεγονός που διασφαλίζει πιο δίκαια αποτελέσματα. Σε ότι αφορά το μάθημα της Οργανικής Χημείας, οι υποψήφιοι εξετάσθηκαν, όπως και πέρυσι, σε 5 θέματα. Αυτά ήταν απαιτητικά και προϋπόθεταν πολύ καλή κατανόηση του μαθήματος (ζητούνταν τόσο μαχανισμοί όσο και επεξηγήσεις των απαντήσεων). Αν προσθέσουμε και το μεγάλο όγκο του μαθήματος (περιλαμβάνει την ύλη δύο εξαμήνων) προκύπτει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να προσέξουν την προετοιμασία τους και να είναι προετοιμασμένοι για σοβαρό διάβασμα.
Εύχομαι καλά αποτελέσματα πρωτίστως στους μαθητές μου αλλά και στους υπόλοιπους υποψήφιους.

Παντελής  Καραγιαννάκης
Καθηγητής  Οργανικής  Χημείας



ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: ολοκληρώθηκαν με το μάθημα της ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ Ι



Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή 14.12.2018  οι κατατακτήριες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή Πάτρας με το μάθημα της  ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ Ι. Κατά τη γνώμη μου τα θέματα ήταν όπως πάντα απαιτητικά. Απαιτούσαν πολύ διάβασμα και καλή κατανόηση των διαφόρων ζητημάτων. Κάλυπταν το μεγαλύτερο φάσμα της ύλης. Υπήρχαν ερωτήσεις των οποίων η απάντηση ήταν απλή αλλά και άλλες των οποίων η απάντηση απαιτούσε μεγαλύτερη προσοχή. Ο όγκος ήταν σχετικά μεγάλος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άνετος χρόνος για σκέψη. Ενας από τους λόγους που οι εξετάσεις ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές. Παρουσιάζω, σύμφωνα με την άποψη μου, για ενημέρωση των υποψηφίων την απάντηση στο θέμα (6). Εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές μου αλλά και κατ επέκτασιν σε όλους τους υποψηφίους.




    Παντελής  Καραγιαννάκης
Καθηγητής Οργανικής  Χημείας