11 Ιαν 2012

Αποτελέσματα των κατατακτηρίων εξετάσεων 2011-12 στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Π.Α.

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων εξετάσεων στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθήνας τα οποία έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Σχολής.
Σε ότι αφορά τα στατιστικά στοιχεία οι αιτήσεις ήταν 45. Από αυτούς οι 31 ήταν πτυχιούχοι ΑΕΙ (από τους οποίους προσήλθαν 20) και 14 πτυχιούχοι ΤΕΙ (από τους οποίους προσήλθαν 13). Εξ άλλου οι προβλεπόμενες θέσεις ήταν 3 για τους πτυχιούχους των ΑΕΙ και 7 για τους πτυχιούχους των ΤΕΙ. Δηλαδή σύνολο 10 θέσεις.
Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα καλύφθηκαν 2 θέσεις από τους υποψηφίους ΤΕΙ και οι υπόλοιπες 5 δόθηκαν στους υποψηφίους επιτυχόντες των ΑΕΙ οπότε οι θέσεις τους έγιναν 8.
Η πρώτη επιτυχούσα των ΤΕΙ και 6 από τους επιτυχόντες των ΑΕΙ προετοιμάστηκαν από την ομάδα μας. Επιπλέον μια ακόμα επιτυχούσα των ΑΕΙ προετοιμάστηκε από το συνάδελφο Φυσικό (της ομάδας μας). Θα πρέπει να προσθέσω ότι ακόμα μια μαθήτρια μας πληρεί τις προυποθέσεις κατάταξης μέσω δικαστικής διεκδίκησης.
Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες αλλά και σε όλους τους υποψηφίους για την προσπάθειά τους.

Παντελής Καραγιαννάκης
Καθηγητής Οργανικής Χημείας

Αποτελέσματα κατατακτηρίων εξετάσεων 2011-12 στο Φαρμακευτικό Τμήμα Πάτρας

Ανακοινώθηκαν στις 11.1.2012 τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων εξετάσεων στο Φαρμακευτικό Τμήμα της Πάτρας. Εφέτος οι θέσεις ήταν 7 για τους πτυχιούχους ΑΕΙ και 8 για τους πτυχιούχους ΤΕΙ (σύνολο 15 θέσεις). Οι υποψήφιοι ήταν 20 πτυχιούχοι ΑΕΙ (από τους οποίους εμφανίστηκαν στις εξετάσεις 15) και 6 πτυχιούχοι ΤΕΙ. Εισάγονται 8 πτυχιούχοι ΑΕΙ και 2 πτυχιούχοι ΤΕΙ. ΄Εμειναν δηλαδή κενές 5 θέσεις. Το χαρακτηριστικό λοιπόν των φετινών εξετάσεων είναι ο μικρός αριθμός συμμετοχής και οι σχετικά αρκετές κενές θέσεις. Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες αλλά και σε αυτούς που δεν πέτυχαν για την προσπάθεια τους.

 Παντελής Καραγιαννάκης
Καθηγητής Οργανικής Χημείας