9 Μαΐ 2014

Κατατακτήριες εξετάσεις 2014: πολλές Σχολές δεν ανακοινώνουν έγκαιρα τα μαθήματα και την αντίστοιχη ύλη

Σύμφωνα με την Υπουργική  απόφαση  ΦΕΚ 3185 τεύχος Β΄ 16 Δεκεμβρίου 2013, "τα εξεταζόμενα μαθήματα και η ύλη τους ορίζονται με απόφαση της Συνέλευσης Τμήματος του Πανεπιστημίου ή του Τ.Ε.Ι. ή της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους και αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος". Πολλές Σχολές όμως δεν τηρούν το νόμο και δεν ενημερώνουν έγκαιρα τους υποψηφίους για τα μαθήματα και την ύλη που θα εξετασθούν. Μάλλον οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν στις αντίστοιχες Γραμματείες και να διεκδικήσουν την εφαρμογή του Νόμου και την έγκαιρη ενημέρωση τους!!!!!


Παντελής Καραγιαννάκης
Καθηγητής Οργανικής Χημείας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας κ Καραγιαννάκη.

Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση, που είναι πάντοτε έγκαιρη και έγκυρη.

Θα ήθελα να θίξω το παρακάτω θέμα που αφορά τις τροπολογίες που πέρασαν πρόσφατα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια διόρθωση ή σχόλιο.

Μια σοβαρή καθυστέρηση υπάρχει σε Υπουργικό επίπεδο με τη μη δημοσίευση της Απόφασης που προβλέπεται από το Ν.4218, άρθρο έκτο, παρ. 4 για τη μεταφορά θέσεων φοίτησης δημοσίων υπαλλήλων. Όσοι εργάζονται στο δημόσιο και πέρασαν με κατατακτήριες το 2014 (άρα εγγράφηκαν πρόσφατα χρωστώντας αυτή τη στιγμή μαθήματα 4 εξαμήνων) περιμένοντας τις λεπτομέρειες της υπουργικής απόφασης, δηλ. προθεσμίες, διαδικασία κλπ, πρόκειται να χάσουν την εξεταστική του Ιουνίου.

Γιατί, κάποιος που πρόκειται να πάρει μεταγραφή, δεν έχει νόημα να ταξιδεύει σε άλλη πόλη με σημαντική δαπάνη χρόνου, χρημάτων και ημερών άδειας, συν τη μελέτη που θα κάνει, για εξεταστεί σε μαθήματα Σχολής από την οποία πρόκειται να αποχωρήσει. Είναι πολύ λίγα τα "κοινά" (τουλάχιστον ονομαστικά) μαθήματα μεταξύ Σχολών άλλων πόλεων. Και είναι απολύτως υπαρκτός ο κίνδυνος να μην αναγνωριστούν ποτέ από τη νέα Σχολή τα μαθήματα που πέρασε στην παλιά (εάν βέβαια ο υποψήφιος πετύχει τη μεταγραφή του!).

Καταλήγοντας, φοβάμαι πως εάν δεν βγει άμεσα η Υπουργική Απόφαση, αυτή η υπερπροσπάθεια για τον εργαζόμενο – φοιτητή ως προς τη συγκεκριμένη (διπλή) εξεταστική θα είναι μάταιη και διαφαίνεται αυτή να χάνεται, αν όχι τυπικά τουλάχιστον ουσιαστικά…

Ελευθερία

Παντελής Καραγιαννάκης είπε...

Ελευθερία, συγνώμη που δεν σου απάντησα σύντομα. Συμμερίζομαι την αγανάκτηση σου. Δυστυχώς δεν γνωρίζω ιδιαίτερα το θέμα των μεταγραφών, το ξέρω γενικά, και επομένως δεν ξέρω γιατί καθυστερεί η Υπουργική απόφαση. Συνηθισμένο ζήτημα πάντως!!! Δεν νοιάζονται και πολύ για τις συνέπειες που έχει η καθυστέρηση μιας απόφασης. Σκέψου το θετικό που έχει η δυνατότητα μεταγραφής και θεώρησε δευτερεύον το ζήτημα των εξετάσεων. Οχι γιατί δεν έχει τη σημασία του, αλλά για να μη στεναχωριέσαι!!! Και κάνε υπομονή.
Φιλικά
Παντελής Καραγιαννάκης