15 Νοε 2013

Κατατακτήριες 2013-14: ελπίζουμε ότι η Υπουργική απόφαση θα υπογραφεί σύντομα....

Η Υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει τις εκκρεμότητες που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου νόμου (Ν. 4186/ΦΕΚ Α 193/17.9.13, άρθρο 57)   σε ότι αφορά τις κατατακτήριες εξετάσεις δεν έχει υπογραφεί ακόμα. Πιστεύω ότι η υπογραφή από τον Υπουργό δεν θα αργήσει.Το πιθανότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα.  Μπορούμε όμως να θεωρήσουμε κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι οι εξετάσεις αναγκαστικά μετατοπίζονται και θα πραγματοποιηθούν τον νέο χρόνο. Πληροφορίες αναφέρουν το Φεβρουάριο. Οι υποψήφιοι πρέπει να αξιοποιήσουν αυτή τη μετακίνηση προς όφελος της προετοιμασίας τους. Προς το παρόν υπομονή μέχρι την υπογραφή της Υπουργικής απόφασης!!!

Παντελής Καραγιαννάκης
Καθηγητής Οργανικής Χημείας

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Η προθεσμια υποβολης αιτησης για συμμετοχη στις κατατακτηριες ηταν μεχρι 15/11. Να υποθεσουμε οτι θα δοθει προθεσμια για την οποια θα ενημερωθουμε απο τις σελιδες των τμηματων;

Παντελής Καραγιαννάκης είπε...

Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να υποβάλλετε την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις θα καθορίζεται στην Υπουργική απόφαση. Οι ακριβείς ημερομηνίες των εξετάσεων θα καθορίζονται από τις Σχολές. Δυστυχώς οι Σχολές δεν τηλεφωνούν στο Υπουργείο ώστε να ενημερωθούν και δημιουργούν σύγχυση και ανησυχία στους υποψηφίους. Μόλις υπογραφεί η Υπουργική απόφαση θα υπάρχει ανακοίνωση στο blog!!!

Παντελής Καραγιαννάκης

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας. Αυτο που αναφερετε για μετακινηση των εξετασεων στο νεο ετος, θα ισχυσει και για σχολες που ηδη ισχυε το συστημα με εξετασεις, πχ. Ιωαννινα ή μονο για τις σχολες που ηταν με βαθμο πτυχιου και επηρεαζονται? ευχαριστω πολυ!

Παντελής Καραγιαννάκης είπε...

Θα ισχύσει για όλες τις Σχολές. Ετσι προκύπτει από την επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας. Και αυτό δηλώνεται με τον πιο απόλυτο τρόπο. Θα φαίνεται και από την Υπουργική απόφαση την οποία περιμένουμε.

Παντελής Καραγιαννάκης

Unknown είπε...

Καλησπέρα σας. Νομίζετε πως υπάρχει περίπτωση να ισχύσουν για κατάταξη με βαθμό πτυχίου στις σχολές που ήδη δέχθηκαν αιτήσεις και δικαιολογητικά 1-15 Νοεμβρίου, και να γίνουν σ΄αυτές τις σχολές εξετάσεις από την επόμενη σχολική χρονιά?

Παντελής Καραγιαννάκης είπε...

Κατ αρχήν θα προτιμούσα να μου στέλνετε πιο προσωπικά τα ερωτήματα σας για λόγους ψυχολογίας (να ξέρω με ποιον επικοινωνώ)και το email σας. Σε ότι αφορά το ερώτημα.
Η κατάταξη θα γίνει με το νέο Νόμο((Ν. 4186/ΦΕΚ Α 193/17.913, άρθρο 57). Απαιτείται όμως και η Υπουργική απόφαση η οποία θα διευκρινίζει διάφορες εκκρεμότητες. Αρα το νομικό πλαίσιο των φετεινών εξετάσεων είναι το άρθρο 57 του Ν. 4186/ΦΕΚ Α 193/17.9.13 μαζί με την Υπουργική απόφαση. Τη στιγμή που η απόφαση αυτή δεν υφίσταται εξετάσεις δεν μπορούν να γίνουν. Επομένως αναγκαστικά θα παραταθούν το νέο χρόνο. Ούτε όμως μπορούν να γίνουν με το παλαιό νόμο. Αρα οι υποψήφιοι πρέπει να περιμένουν την Υπουργική απόφαση. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία είναι άκυρη. Οι Σχολές έχουν ευθύνη γιατί δεν συνεννοούνται με το Υπουργείο και προχωρούν σε κινήσεις που και άκυρες είναι και προκαλούν ανησυχία στους υποψηφίους.

Παντελής Καραγιαννάκης